J. RICHTER: K. Janas by bol dobrým členom Správnej rady ÚPN

22.08.2012 Nitra

Nové Sady 22. augusta (TASR) - Trenčianska krajská organizácia Smeru-SD navrhla ako kandidáta na člena Správnej rady Ústavu pamäti národa (ÚPN) primátora Považskej Bystrice Karola Janasa. TASR to dnes potvrdil minister práce a člen vedenia strany sociálnych demokratov Ján Richter.

"Ja osobne som tento návrh vo vedení strany podporil aj vzhľadom na jeho vysokoškolské vzdelanie, istý záujem a odborné pôsobenie v oblasti histórie. Myslím si, že má všetky predpoklady na to, aby mohol takúto funkciu vykonávať. Do akej miery bude akceptovaný, to je vec klubu, ďalšieho postupu a procedúry v Národnej rade SR," povedal Richter.

O nových nominantoch vládnej strany do Správnej rady ÚPN by mal rozhodnúť celý poslanecký klub Smeru-SD. Naposledy kandidátov do Správnej rady ÚPN nominoval za Smer-SD iba poslanec Andrej Kolesík. Roman Lebeda a Ján Hrubý, ktorých presadzoval, však neuspeli ani v jednej z dvoch tajných volieb. Po spochybňovaní mladých kandidátov opozíciou im totiž hlas nedali ani všetci poslanci Smeru-SD.
 

Vyberte región